Qidada istifadə olunan bu məhsulun 1 kiloqramı 340 manata satılır
Qədim Meksika mətbəxinin nadir, lakin dəyərli qida elementlərindən biri olan escamol - qarışqa yumurtalarından ibarət qeyri-adi məhsuldur.
Sonxeber.az Valyuta.az-a istinadən xəbər verir ki, əsasən Liometopum növündən olan qarışqaların pupaları və larvaları əsasında hazırlanır.
"Mexican caviar" (mexikan kürüsü) kimi də adlandırılan bu qida, həm yerli bazarda, həm də beynəlxalq restoranlarda xüsusi ləzzət və status göstəricisi kimi dəyərləndirilir. Onun qozlu və yağlı dadı, gastronomiya təcrübəsi axtaran turistlər üçün cazibədar edir.
Escamol-un ticarət dəyəri yerli və beynəlxalq bazarlarda fərqli ölçülərdə dəyişir. Meksikada 1 kiloqram üçün qiymət 75–125 ABŞ dolları (təqribən 127.5–212.5 manat) arasında dəyişir. Xarici bazarlarda bu rəqəm 100–200 ABŞ dolları (təqribən 170–340 manat) arasında olur.
Escamol yığımında iştirak edən şəxslərə "escamolero"lar üçün bu sahə mühüm iqtisadi mənbə hesab olunur. Bir escamolero gündə 1–10 kiloqram arasında məhsul toplaya bilər. İllik bazar performansına əsasən, orta gəlir 351–1 580 ABŞ dolları (təqribən 597–2 686 manat), bəzi hallarda isə 4 390 ABŞ dolları (təqribən 7 463 manat) civarında dəyişə bilər.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı Baxılıb: 3104 Tarix: 21 iyun 2025
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Yeni qurbağa növü Braziliya prezidentinin şərəfinə adlandırıldı
Braziliyalı alimlər amfibiyaların yeni bir növünü - ölçüsü 14 mm-dən çox olmayan miniatür qurbağa kəşf ediblər. O, Braziliya Prezidenti Luis İnasiu Lula da Silvanın şərəfinə "Brachycephalus lulai" adlandırılıb. xəbər verir ki, bu barədə "Spiegel" məlumat yayıb. Tədqiqatçıların sözlərin
12 dekabrNə ətdir, nə toyuq! Bu dönər əncirdən hazırlanır! - VİDEO
Aydın vilayətinin əsas kənd təsərrüfatı məhsullarından biri olan əncir dünya miqyasında böyük tələbat görür. türk mediasına istinadən xəbər verir ki, əncirin istehlakını artırmaq və şəhərin marka dəyərini yüksəltmək məqsədilə illərdir aparılan araşdırmalar nəticəsində 25 il əvvəl Türkiyədə ilk dəfə istehsa
9 dekabrYarpaq dolmasının parlaq olması üçün nə etmək lazımdır?
Yarpaq dolmasının iştahaçan və parlaq görünməsi əsasən düzgün bişirmə üsulu və istifadə olunan inqrediyentlərlə bağlıdır. xəbər verir ki, yarpaq dolmasının parlaq olması üçün təzə və keyfiyyətli, xüsusilə sıxma zeytun yağı seçilməlidir. Dolmalar qazana düzüləndən sonra üzərinə az miqdarda zeytun yağ
14 dekabrAlimlər insan orqanlarını təəccüblü bir yerdə böyüdürlər
İnsan-heyvan ximeralarının yaradılması elmi müstəvidə genişlənir və diqqətçəkən nəticələr ortaya çıxarmaqdadır. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, "Ximera" sözü çox zaman mifoloji çoxbaşlı canlıları xatırlatsa da, bu anlayışın müasir elmdə də real qarşılığı var. Elm ədəbi məlumatların
9 dekabrDünyanın ən yaxşı 100 mətbəxi açıqlandı: Azərbaycan neçəncidir?
Dünyanın ən yaxşı mətbəxləri açıqlanıb. Ölkə.Az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, beynəlxalq qiymətləndirmələrə görə, ləzzət sıralamasında aşağıdakı 100 ölkə yer alıb. Siyahıda Azərbaycan və ona sərhəd ölkələr - Türkiyə, Qazaxıstan, Rusiya, İran, Ermənistan və Gürcüstan yer alıb. Həmin siyahın
8 dekabrBir il ərzində hər kəsi ələ keçirdi: Süni intellektin gizli təhlükəsi
Süni intellekt əsaslı söhbət robotlarının gündəlik dilimizə və onlayn mühitə təsiri o qədər güclənib ki, artıq özümüzün yazdığı mətnlərin belə "robot məhsulu" kimi qiymətləndirilib-qiymətləndirilməyəcəyi sual altındadır. xəbər verir ki, süni intellekt tərəfindən öyrədilən və formalaşdırıla
12 dekabr