On qaşıq bal, üç diş sarımsaq - İnsanları qışdan çıxaran təbii üsullar
Qışın yaxınlaşdığı günlərdə mövsümi dəyişikliklərə hazır olmaq lazımdır.
Bunu üçün antibiotik əvəzinə ən təsirli qidalardan istifadə etmək məsləhət görülür.
Sonxeber.az teleqraf.com-a istinadən həmin qidaları təqdim edir:
İspanaq antioksidant baxımdan son dərəcə zəngin olduğu üçün orqanizmi hüceyrə səviyyəsində qoruyar. Faydalanmaq üçün onu bişirmək yerinə çiy də yeyə bilərsiniz. Xüsusilə nar və zeytun yağı ilə hazırlanan salatlar sizə qalxan olacaq. Qışda bol-bol yeməyi unutmayın.
Soğan nəfəs yollarını təmizləyir. Təbii antibiotik qaynağı olan soğan təkcə qripin çarəsi deyil, eyni zamanda bağırsaq xərçənginin müalicəsinə də kömək edir.
Soğanın suyu isə daha faydalıdır.
Zərdəçal, yəni sarıkök təbii antiseptik qaynağıdır. İllər öncə ondan müxtəlif xəsətəliklərin müalicəsi zamanı istifadə olunub. Sarıkök yaraların tez sağalmasına da kömək edir. Eyni zamanda yeməklərinizə ədviyyat olaraq əlavə edə və ya bir stəkan ilıq südün içinə qarışdıra bilərsiniz. Soyuqdəymə ilə yanaşı üz ləkələrinə də qarşı qoruyucudur. Bunun üçün zərdaçallı maskalar hazırlayıb istifadə edə bilərsiniz.
Bal və sarımsaq təbii müalicə üsuludur. Bu cütlük soyuqdəymədən tutmuş təzyiq, astma, yorğunluq, halsızlıq və hətta xərçəngə qədər bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunan təbii dərman vəzifəsini icra edir.
3 diş sarımsağı 10 xörək qaşığı bal, 200 qram kətan yağı və 4 limonla qarışdıraraq yeməkdən qabaq gündə 3 dəfə 1 qaşıq yeyə bilərsiniz.
Bal antibakterial və antiviral xüsusiyyətinə görə qış boyunca dinc və sağlam qalmağınıza kömək edər.
Hər səhər bir qaşıq təbii bal yemək immunitetin güclənməsi üçün əvəzsiz vasitədir.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1613 Tarix: 10 sentyabr 2021
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Acı bibər yemək xeyirli imiş
Yeməklərə əlavə olunan acı bibərin metabolizmanı təxminən 5% sürətləndirdiyi sübut olunub. Axşam.az xəbər verir ki, Pensilvaniya Dövlət Universitetinin professorları bununla bağlı araşdırma edib. Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeməklərin acılığı artdıqca yemək sürəti azalır və insan daha az yeyir
28 noyabrBağırsaq sağlamlığı üçün ən zərərli pendir növü hansıdır?
Pendir çox məşhur qidadır və demək olar ki, hər kəsin rasionuna daxildir. Bəzi diyetoloqlar hesab edirlər ki, insanlar çox pendir yeyirlər, xüsusilə onun yağ və natrium miqdarı yüksək olan növlərini. Qaynarinfo-nun məlumatına görə, qastroenteroloq Ekta Qupta bildirir ki, bəzi pendirlər yüksək duz v
21 noyabrİnfarkt olmazdan bir ay əvvəl bədən bu siqnalları verir
İnfarkt ürəyi qidalandıran koronar damarların qəfil tıxanması nəticəsində baş verir. Bu vəziyyət ürək əzələsinin bir hissəsinə kifayət qədər qan və oksigen çatmamasına səbəb olur və bu bölgədəki hüceyrələr zədələnməyə başlayır. İnfarkt bəzən qəfil baş versə də, bir ay və ya bir neçə həftə əvvəl bəz
25 noyabrQəhvə Altsheymer xəstəliyindən xilas edə bilər - Yeni ARAŞDIRMA
Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunub ki, alimlər Altsheymer xəstəliyinin inkişafında vacib rol oynayan butirilxolinesterazanı
7 dekabrAllergiyanın yaranma səbəbi nədir? Mütəxəssislər əsas amilləri açıqlayır
Hər il milyonlarla insan allergiya simptomları ilə üzləşir və həkimlər bu vəziyyətin getdikcə daha geniş yayılmasını bir neçə əsas faktorla izah edir. xəbər verir ki, allergiya, əslində, orqanizmin zərərsiz maddələri təhlükə kimi qəbul edərək həddindən artıq reaksiya verməsi nəticəsində yaranır. Allergoloqla
24 noyabrQış depressiyasından qoruyan 4 tövsiyə: Kimlər daha həssasdır?
Qışa daxil olarkən günlərin qısalması və günəş işığının azalması ilə birlikdə artan yorğunluq, istəksizlik və yuxuluq qış depressiyasının əlaməti ola bilər. Bəs kimlər daha həssasdır və bu depressiyadan necə qorunmaq olar?. Qaynarinfo xəbər verir ki, türk psixiatr Umut Mert Aksoy dərman istifadəsi olmada
27 noyabrAğciyər xəstəlikləri xərçəngə səbəb olur? - Pulmonoloq açıqladı
"Baku Med" verilişinin yeni buraxılışı yayımlanıb. Budəfəki buraxılışda pulmonoloq Şəhriyar Məhərrəmovla ağciyər xəstəlikləri və onların qarşısının alınması yolları müzakirə olunub. Ağciyər xəstəliklərindən necə qorunmaq olar? COVID-19 ağciyər xərçənginə səbəb ola bilərmi? Xroniki öskürək ağciyə
22 noyabrÖlüm riskini dəqiq şəkildə proqnozlaşdıra bilən KƏŞF
Surrey Universitetinin alimləri ölüm riskini dəqiq şəkildə vaxtından əvvəl proqnozlaşdıra bilən beş qan zülalı müəyyən ediblər. "Ölkə.az" xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri PLOS One jurnalında dərc edilib. Böyük Britaniya Biobankında 38.00-dən çox iştirakçının məlumatların təhlili nəticəsind
26 noyabrHər kəsin faydalı bildiyi banan bu şəxslər üçün təhlükəlidir
Banan dünyada ən çox istehlak edilən meyvələrdən biridir. Ucuzdur, dadlıdır, qabığı ilə birlikdə rahat daşınır, tez enerji verir və kalium, B6 vitamini, lif, C vitamini kimi faydalı maddələrlə zəngindir. xəbər verir ki, bir çox idmançı, uşaqlar və sağlam qidalanan insanlar gündəlik rationuna bananı mütlə
3 dekabr