Təzə almaları dondurucuda saxlamaq olarmı?

Təzə almaları dondurucuda saxlamaq olarmı?Sadə almaları qış üçün dadlı və əlverişli bir tədarükə çevirmək tamamilə mümkündür. Əsas odur ki, dondurmaq qaydalarını düzgün tətbiq edəsiniz.

Lent.az almaları düzgün saxlamaq üçün üsulları təqdim edir:

Almaları dondurmazdan əvvəl nə etmək lazımdır?

Dondurmaq üçün yalnız tam yetişmiş, amma həddindən artıq yetişməmiş almaları seçmək lazımdır. Zədələnmiş, çox yumşalmış və ya çürük almaları dondurmaq məsləhət deyil – onlar qışda dadlı və keyfiyyətli olmayacaq.

Seçilmiş almaları qabığından təmizləyin, toxum hissəsini çıxarın və dilimləyin – istəyə görə naxışlı dilimlər və ya kubiklər formasında doğrayın.

Düzgün dondurmaq üçün addımlar

Hazırlanmış alma dilimlərini kəsmə taxtası və ya tepsiyə bir qat olmaqla düzün. Onları 1–2 saat ərzində dondurucuda ilkin dondurun.

Bu mərhələ dilimlərin bir-birinə yapışmaması üçün vacibdir. Alma dilimləri dondurulduqdan sonra hava keçirməyən paketlərə və ya plastik konteynerlərə yığıb uzunmüddətli saxlama üçün dondurucuya yerləşdirin.

Qaralma testindən keçirmə üsulu – sadə və effektiv

Bəzi alma sortları dondurulanda qaralır. Qaralmayacağını öncədən bilmək üçün sadə üsul:

Seçdiyiniz alma növündən birini doğrayın və qabığını soyun. Bu alma dilimini 15–20 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayın. Əgər bu müddət ərzində alma qaralmırsa, deməli, həmin sort dondurmaq üçün uyğundur.

Bu üsullarla dondurduğunuz almalar qışda kompot, şirniyyat, piroq və ya desertlərdə istifadəyə tam yararlı olacaq – həm dadlı, həm də sağlam.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı   Baxılıb: 498   Tarix: 16 iyul 2025  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

Bu kənddə hamı kor doğulur

Səhranın ortasında yerləşən bu kənddə hamı görmə qabiliyyətindən tamamilə məhrumdur. xəbər verir ki, söhbət Mavritaniyanın ucqar bir bölgəsində, səhranın 80 kilometr dərinliyində yerləşən yaşayış məntəqəsindən gedir. Əsrlər boyu davam edən genetik pozğunluq səbəbindən demək olar ki, bütün kənd əhalis

13 dekabr
.

35 ildir eyni xəstəliklə mübarizə aparır! Ayağının ağırlığı 100 kiloya qalxıb - VİDEO

Mersinin Tarsus rayonunda yaşayan 53 yaşlı Cənnət Karabacak tam 35 ildir fil xəstəliyi ilə mübarizə aparır. türk mediasına istinadən xəbər verir ki, uzun illər davam edən müalicələr nəticəsində onun 100 kiloqram çəkidə olan ayağının çəkisi son prosedurlardan sonra 50 kiloqrama düşüb. İnköy məhəlləsind

9 dekabr
.

Musiqi səsinə dayana bilməyən təmizlik işçisi: "Özümü saxlaya bilmirəm" - VİDEO

Artvinin Arhavi rayonunda 15 ildir bələdiyyədə təmizlik işçisi olaraq çalışan 52 yaşlı Birol Narman küçə və prospektləri təmizləyərkən eşitdiyi hər musiqi səsinə eyni reaksiyanı verir. türk mediasına istinadən xəbər verir ki, musiqi səslənən kimi süpürgəsi ilə rəqs edərək işini davam etdirən Narman

9 dekabr
.

2 milyon xərcləyib bütün bədəninə döymə etdirdi, dilini iki hissəyə ayırdı, yeni hədəfi görün nədir

Almaniyada yaşayan sosial media fenomeni Lüsi Krasota döymələrə, pirsinqlərə və estetik əməliyyatlara indiyədək təxminən 2 milyon manata yaxın vəsait xərcləyib. xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, ailəsinin etirazına baxmayaraq, o, bədənini başdan-ayağa dəyişdirməyə davam edir. 20 yaşlı fenome

9 dekabr
.

Niyə müdrik insanlar, xüsusən də yaşlılar ad günlərini qeyd etmirlər?

İllər keçdikcə insanların bayramlara münasibəti dəyişir. Xüsusilə də həyatda artıq kifayət qədər təcrübə toplamış və öz həqiqi istəklərini dinləməyi öyrənmiş şəxslər səs-küylü ad günlərindən üz çevirir. Vaxtilə böyük qonaqlıqlar verən, saysız-hesabsız təbriklər qəbul edən insanlar indi bu ənənədən imtin

12 dekabr
.

Nə ətdir, nə toyuq! Bu dönər əncirdən hazırlanır! - VİDEO

Aydın vilayətinin əsas kənd təsərrüfatı məhsullarından biri olan əncir dünya miqyasında böyük tələbat görür. türk mediasına istinadən xəbər verir ki, əncirin istehlakını artırmaq və şəhərin marka dəyərini yüksəltmək məqsədilə illərdir aparılan araşdırmalar nəticəsində 25 il əvvəl Türkiyədə ilk dəfə istehsa

9 dekabr
.

Evin açarını harada gizlətmək olmaz?

Bir çox ev sahiblərinin seçdiyi açarı gizlətmə nöqtələrini oğrular yaxşı tanıyır və ilk yoxlanılan yerlərdir. xarici mediaya istinadla riskli nöqtələr barədə xəbər verir. Qapıdakı xalçanın altı - ən məşhur və eyni zamanda ən təhlükəli gizlətmə yeri hesab olunur. Poçt qutusu - hər kəs tərəfindən asanlıql

12 dekabr
.

Kartof qızardarkən duz nə vaxt əlavə olunmalıdır?

Mütəxəssislərə görə, kartof qızardarkən duz kartoflar yağdan çıxan kimi, yəni hələ isti və üzəri yağlı ikən əlavə edilməlidir. Çiy kartofa və ya qızartma zamanı duz atmaq, kartofun suyunu buraxmasına və çıtırlığını itirməsinə səbəb olur. İsti səthə səpilən duz isə həm daha yaxşı yapışır, həm də dadı

13 dekabr
.

Dünyanın ən yaxşı 100 mətbəxi açıqlandı: Azərbaycan neçəncidir?

Dünyanın ən yaxşı mətbəxləri açıqlanıb. Ölkə.Az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, beynəlxalq qiymətləndirmələrə görə, ləzzət sıralamasında aşağıdakı 100 ölkə yer alıb. Siyahıda Azərbaycan və ona sərhəd ölkələr - Türkiyə, Qazaxıstan, Rusiya, İran, Ermənistan və Gürcüstan yer alıb. Həmin siyahın

8 dekabr