Təzə almaları dondurucuda saxlamaq olarmı?
Sadə almaları qış üçün dadlı və əlverişli bir tədarükə çevirmək tamamilə mümkündür. Əsas odur ki, dondurmaq qaydalarını düzgün tətbiq edəsiniz.
Lent.az almaları düzgün saxlamaq üçün üsulları təqdim edir:
Almaları dondurmazdan əvvəl nə etmək lazımdır?
Dondurmaq üçün yalnız tam yetişmiş, amma həddindən artıq yetişməmiş almaları seçmək lazımdır. Zədələnmiş, çox yumşalmış və ya çürük almaları dondurmaq məsləhət deyil – onlar qışda dadlı və keyfiyyətli olmayacaq.
Seçilmiş almaları qabığından təmizləyin, toxum hissəsini çıxarın və dilimləyin – istəyə görə naxışlı dilimlər və ya kubiklər formasında doğrayın.
Düzgün dondurmaq üçün addımlar
Hazırlanmış alma dilimlərini kəsmə taxtası və ya tepsiyə bir qat olmaqla düzün. Onları 1–2 saat ərzində dondurucuda ilkin dondurun.
Bu mərhələ dilimlərin bir-birinə yapışmaması üçün vacibdir. Alma dilimləri dondurulduqdan sonra hava keçirməyən paketlərə və ya plastik konteynerlərə yığıb uzunmüddətli saxlama üçün dondurucuya yerləşdirin.
Qaralma testindən keçirmə üsulu – sadə və effektiv
Bəzi alma sortları dondurulanda qaralır. Qaralmayacağını öncədən bilmək üçün sadə üsul:
Seçdiyiniz alma növündən birini doğrayın və qabığını soyun. Bu alma dilimini 15–20 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayın. Əgər bu müddət ərzində alma qaralmırsa, deməli, həmin sort dondurmaq üçün uyğundur.
Bu üsullarla dondurduğunuz almalar qışda kompot, şirniyyat, piroq və ya desertlərdə istifadəyə tam yararlı olacaq – həm dadlı, həm də sağlam.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı Baxılıb: 498 Tarix: 16 iyul 2025
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Bu kənddə hamı kor doğulur
Səhranın ortasında yerləşən bu kənddə hamı görmə qabiliyyətindən tamamilə məhrumdur. xəbər verir ki, söhbət Mavritaniyanın ucqar bir bölgəsində, səhranın 80 kilometr dərinliyində yerləşən yaşayış məntəqəsindən gedir. Əsrlər boyu davam edən genetik pozğunluq səbəbindən demək olar ki, bütün kənd əhalis
13 dekabrNiyə müdrik insanlar, xüsusən də yaşlılar ad günlərini qeyd etmirlər?
İllər keçdikcə insanların bayramlara münasibəti dəyişir. Xüsusilə də həyatda artıq kifayət qədər təcrübə toplamış və öz həqiqi istəklərini dinləməyi öyrənmiş şəxslər səs-küylü ad günlərindən üz çevirir. Vaxtilə böyük qonaqlıqlar verən, saysız-hesabsız təbriklər qəbul edən insanlar indi bu ənənədən imtin
12 dekabrNə ətdir, nə toyuq! Bu dönər əncirdən hazırlanır! - VİDEO
Aydın vilayətinin əsas kənd təsərrüfatı məhsullarından biri olan əncir dünya miqyasında böyük tələbat görür. türk mediasına istinadən xəbər verir ki, əncirin istehlakını artırmaq və şəhərin marka dəyərini yüksəltmək məqsədilə illərdir aparılan araşdırmalar nəticəsində 25 il əvvəl Türkiyədə ilk dəfə istehsa
9 dekabrEvin açarını harada gizlətmək olmaz?
Bir çox ev sahiblərinin seçdiyi açarı gizlətmə nöqtələrini oğrular yaxşı tanıyır və ilk yoxlanılan yerlərdir. xarici mediaya istinadla riskli nöqtələr barədə xəbər verir. Qapıdakı xalçanın altı - ən məşhur və eyni zamanda ən təhlükəli gizlətmə yeri hesab olunur. Poçt qutusu - hər kəs tərəfindən asanlıql
12 dekabrKartof qızardarkən duz nə vaxt əlavə olunmalıdır?
Mütəxəssislərə görə, kartof qızardarkən duz kartoflar yağdan çıxan kimi, yəni hələ isti və üzəri yağlı ikən əlavə edilməlidir. Çiy kartofa və ya qızartma zamanı duz atmaq, kartofun suyunu buraxmasına və çıtırlığını itirməsinə səbəb olur. İsti səthə səpilən duz isə həm daha yaxşı yapışır, həm də dadı
13 dekabrDünyanın ən yaxşı 100 mətbəxi açıqlandı: Azərbaycan neçəncidir?
Dünyanın ən yaxşı mətbəxləri açıqlanıb. Ölkə.Az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, beynəlxalq qiymətləndirmələrə görə, ləzzət sıralamasında aşağıdakı 100 ölkə yer alıb. Siyahıda Azərbaycan və ona sərhəd ölkələr - Türkiyə, Qazaxıstan, Rusiya, İran, Ermənistan və Gürcüstan yer alıb. Həmin siyahın
8 dekabr