Heç vaxt belə yemişi almayın

Heç vaxt belə yemişi almayınYemiş yayda ən çox sevilən meyvələrdən biridir. O, təkcə dadlı deyil, həm də vitaminlərlə zəngindir. Lakin hər qovun faydalı olmur: bəzi meyvələr sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.

Lent.az bu səbəbləri təqdim edir:

Yemiş almamağa səbəb olan üç əlamət

1. Çatlar və zədələnmiş qabıq

Ən təhlükəli əlamətlərdən biri yemişin səthindəki çatlar və yarıqlardır. Belə mikro zədələrdən meyvənin içinə asanlıqla mikrob, xüsusən də bağırsaq bakteriyaları keçə bilər. Bu isə zəhərlənməyə və ciddi həzm problemlərinə yol aça bilər.

2. Həddindən artıq güclü ətir

Yemişin ətiri onun əsas cəlbedici xüsusiyyətlərindən biridir. Amma çox şirin və fermentasiya olunmuş kimi kəskin qoxu təhlükəli ola bilər. Bu, meyvənin artıq çürüməyə başladığını və tərkibində sağlamlıq üçün zərərli parçalanma məhsulları ola biləcəyini göstərə bilər.

3. Basanda barmaqlar içəri batırsa

Yemişin çox yumşaq və ya "pambıq kimi" toxuması da təhlükə siqnalıdır. Əgər barmağınızla yüngülcə basdıqda qabıq çökür və iz qalırsa – deməli, meyvə xarab olub. Bu, ya düzgün saxlanmadığı, ya da içəridən çürüməyə başladığı anlamına gəlir.

Yemişi haradan almaq daha təhlükəsizdir?

Yemişləri yalnız etibarlı yerlərdən – sertifikatlı bazarlardan və ya supermarketlərdən almaq tövsiyə olunur. Yerdən və ya küçədə əldən satış edən qeyri-qanuni satıcılardan uzaq durun. Belə məhsullar tez-tez sanitar nəzarətdən keçmir. Meyvələrin sənədlərini istəməkdən çəkinməyin – bu, sizin hüququnuzdur.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı   Baxılıb: 652   Tarix: 28 iyul 2025  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

Duz əti sərtləşdirir?

Mətbəxdə tez-tez müzakirə olunan suallardan biri də duzun ətə təsiridir. Mütəxəssislərin fikrincə, duz düzgün vaxtda və ölçüdə istifadə edilmədikdə ətin sərtləşməsinə səbəb ola bilər. Lakin doğru texnika ilə tətbiq edildikdə duz ətin dadını və teksturasını yaxşılaşdıra da bilər. xəbər verir ki, araşdırmala

14 dekabr
.

Ən bahalı 10 Yeni il şam ağacı - SİYAHI

Amerikada ənənəvi bir şam ağacının qiyməti orta hesabla 30-150 ABŞ dolları arasında dəyişir. Lakin bəzən bəzi şəhər və müəssisələr Yeni il ağaclarını bəzəmək və nümayiş etdirmək üçün milyonlarla dollar xərcləyirlər. -a istinadla qiyməti 1 milyon dollardan artıq olan bu 10 ağacı təqdim edir. 10. Sofite

9 dekabr
.

Niyə müdrik insanlar, xüsusən də yaşlılar ad günlərini qeyd etmirlər?

İllər keçdikcə insanların bayramlara münasibəti dəyişir. Xüsusilə də həyatda artıq kifayət qədər təcrübə toplamış və öz həqiqi istəklərini dinləməyi öyrənmiş şəxslər səs-küylü ad günlərindən üz çevirir. Vaxtilə böyük qonaqlıqlar verən, saysız-hesabsız təbriklər qəbul edən insanlar indi bu ənənədən imtin

12 dekabr
.

140 ölkəni gəzmiş turist - Hər il ora qayıdır

Dünyanın 140-dan çox ölkəsini ziyarət edən amerikalı səyahətçi Kris D. Braun etiraf edir ki, hər il qayıtmaq istədiyi yalnız bir ölkə var, o da İspaniyadır. xəbər verir ki, Braun artıq 15 ildir ki, bu ölkəni yenidən ziyarət edir və bunun səbəblərini yazdığı məqalədə açıqlayıb. Onu ən çox təsirləndirə

12 dekabr
.

Yeni ildə bu rəngləri geyinməyin: onlar xoşbəxtliyi, pulu və sevgini uzaqlaşdırır

Astroloqların fikrincə, Yeni il gecəsində yalnız gözəl obraz seçmək kifayət deyil, həm də müəyyən rənglərdən qaçmaq vacibdir. 2026-cı ilin simvolu olan odlu at rənglərə qarşı həssasdır və uyğun olmayan seçim il başlayar-başlamaz yorğunluq, gərginlik və ya durğunluq hissi yarada bilər. Ölkə.az xaric

15 dekabr
.

Yarpaq dolmasının parlaq olması üçün nə etmək lazımdır?

Yarpaq dolmasının iştahaçan və parlaq görünməsi əsasən düzgün bişirmə üsulu və istifadə olunan inqrediyentlərlə bağlıdır. xəbər verir ki, yarpaq dolmasının parlaq olması üçün təzə və keyfiyyətli, xüsusilə sıxma zeytun yağı seçilməlidir. Dolmalar qazana düzüləndən sonra üzərinə az miqdarda zeytun yağ

14 dekabr
.

Göz sağlamlığı üçün faydalı təbii qidalar

Qeyri-sağlam qidalanma və ekoloji amillər bütün orqanlara, o cümlədən, gözlərin sağlamlığına mənfi təsir göstərir. Son vaxtlar bioaktiv qidalara tələbat olduqca artmaqdadır. Bitki mənşəli bioloji aktivliyə malik həmin məhsullar kapsul, tablet, toz, sirop və digər formada hazırlanır. Ona görə də gözlə

9 dekabr
.

Evin açarını harada gizlətmək olmaz?

Bir çox ev sahiblərinin seçdiyi açarı gizlətmə nöqtələrini oğrular yaxşı tanıyır və ilk yoxlanılan yerlərdir. xarici mediaya istinadla riskli nöqtələr barədə xəbər verir. Qapıdakı xalçanın altı - ən məşhur və eyni zamanda ən təhlükəli gizlətmə yeri hesab olunur. Poçt qutusu - hər kəs tərəfindən asanlıql

12 dekabr
.

Kartof qızardarkən duz nə vaxt əlavə olunmalıdır?

Mütəxəssislərə görə, kartof qızardarkən duz kartoflar yağdan çıxan kimi, yəni hələ isti və üzəri yağlı ikən əlavə edilməlidir. Çiy kartofa və ya qızartma zamanı duz atmaq, kartofun suyunu buraxmasına və çıtırlığını itirməsinə səbəb olur. İsti səthə səpilən duz isə həm daha yaxşı yapışır, həm də dadı

13 dekabr