Xiyar turşusunu necə "bağlamaq" olar ki, 10 ay qalsın
Qışa ləzzətli xiyar turşusu hazırlamaq üçün nə sirkəyə, nə də sterilizasiyaya ehtiyac var. Sizə sadəcə rəndə kifayət edəcək.
Lent.az bununla bağlı məlumatları sizə təqdim edir:
Qış üçün rəndələnmiş xiyar resepti
Bu qeyri-adi resept sizi təəccübləndirəcək. Çünki tərəvəzləri sadəcə rəndələmək və bankalara yerləşdirmək kifayətdir.
Tərkibi:
Xiyar – 2 kq
Sarımsaq – 10–12 diş
Duz – 2 x.q.
Şüyüd – 1 dəstə
Hazırlanma prosesi:
1 kq xiyar götürün (ölçüsü və forması fərq etməz), iri gözlü rəndədən keçirin. Üzərinə sarımsağı sıxın, duz əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Digər 1 kq xiyarı bütöv şəkildə soyuq suda 2 saat isladın – bu, acılığı aradan qaldıracaq. Şüyüdü iri-iri doğrayın və bankanın dibinə yerləşdirin. Üzərinə rəndələnmiş xiyar və sarımsaq qarışığını əlavə edin. Isladılmış xiyarları iki yerə bölüb bankaya yerləşdirin. Üstünə yenə rəndələnmiş xiyar qarışığı əlavə edin. Bankaya bir ədəd xren yarpağı qoymağı unutmayın. Qapağın içərisini xardal ilə yağlayın. Bankaları bağlayın və sərin yerə qoyun.
3–4 gün ərzində xiyarlar az duzlu, 1 aydan sonra isə duzlu xiyar olacaq. Belə hazırlanmış xiyarlar 10 aya qədər saxlanıla bilər, heç bir konservant və sirkəyə ehtiyac olmadan.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı Baxılıb: 5587 Tarix: 04 avqust 2025
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Akkumulyator Seçərkən Nələrə Diqqət Etməlisiniz?
Akkumulyator avtomobilin elektrik sistemini qidalandıran və mühərriki işə salmaq üçün zəruri olan enerjini toplayan cihazdır. O, kimyəvi enerjini elektrik enerjisinə çevirərək müxtəlif sistemlərin işləməsini təmin edir. Avtomobilin ilk hərəkətə başlaması üçün starterə lazım olan güc birbaşa akkumulyatorda
12 dekabrKartof qızardarkən duz nə vaxt əlavə olunmalıdır?
Mütəxəssislərə görə, kartof qızardarkən duz kartoflar yağdan çıxan kimi, yəni hələ isti və üzəri yağlı ikən əlavə edilməlidir. Çiy kartofa və ya qızartma zamanı duz atmaq, kartofun suyunu buraxmasına və çıtırlığını itirməsinə səbəb olur. İsti səthə səpilən duz isə həm daha yaxşı yapışır, həm də dadı
13 dekabrİl ərzində ən çox Günəş işığı alan şəhərlər - SİYAHI
Aparılan ölçmə işlərinə əsasən, il ərzində ən çox Günəş işığı alan şəhər ABŞ-nin Arizona ştatının Yuma şəhəridir. bu barədə "Sözcü" qəzetinə istinadən xəbər verir. Bildirilir ki, Yuma ildə təqribən 4 015 saat (167 gün) gün işığı alır. Qırmızı dənizin sahilində yerləşən Marsa-Alam siyahını
15 dekabrYeni il niyə yanvardın 1-i qeyd edilir? - maraqlı FAKTLAR
31 dekabrdan 1 yanvara keçən gecə təbii bir başlanğıc nöqtəsi kimi qəbul olunur. xəbər verir ki, tarixi baxımdan ilin başlanğıcı dəfələrlə dəyişib və bizə tanış olan tarix nisbətən gec formalaşıb. Rusiyada Yeni ilin 1 yanvarda qeyd olunmasına yalnız 1700-cü ildə I Pyotrun fərmanı ilə başlanılıb. Onda
14 dekabr"The Financial Times" "İlin adamı"nı açıqladı
Qrafik prosessorlar istehsalçısı olan "Nvidia" şirkətinin baş direktoru Djensen Huanq "The Financial Times" (FT) nəşrinin versiyasına əsasən "İlin adamı" seçilib. -ın xəbərinə görə, bu barədə nəşrin saytında məlumat verilib. "FT-nin (versiyasına görə) "İlin adamı"
12 dekabrDuz əti sərtləşdirir?
Mətbəxdə tez-tez müzakirə olunan suallardan biri də duzun ətə təsiridir. Mütəxəssislərin fikrincə, duz düzgün vaxtda və ölçüdə istifadə edilmədikdə ətin sərtləşməsinə səbəb ola bilər. Lakin doğru texnika ilə tətbiq edildikdə duz ətin dadını və teksturasını yaxşılaşdıra da bilər. xəbər verir ki, araşdırmala
14 dekabr