Qan qruplarına görə pəhriz qadının həyatını 4 həftəyə dəyişdi
Hazırda qan qruplarına görə pəhriz bütün dünyada dəbdədir.
Bu pəhrizə əsasən müxtəlif qan qruplarına aid olan insanların qidalanması müxtəlif olmalıdır, onlar üçün uyğun və uyğun olmayan qidalar mövcuddur.
Sonxeber.az saglamolun.az-a istinadla xəbər verir ki, avstraliyalı jurnalist Anna Lavdaras bu pəhrizi sınaqdan keçirməyə qərar verib. Nəticələr qadını heyrətləndirib.
4 həftə ərzində bu pəhrizə uyğun qidalanan Anna artıq çəkidən azad olub, onun sinir sistemi möhkəmlənib, stresin səviyyəsi azalıb, dərisi təmizlənib və cavanlaşıb.
2-ci qan qrupu olan Anna pəhrizə uyğun olaraq qidalanmada ət məhsullarını kəskin məhdudlaşdırıb və əsasən yağlı balıq, tərəvəzlər, zeytun yağı, qoz, göbələk, albalı, ərik, sarımsaq, zəncəfil və yaşıl çay kimi məhsullara üstünlük verirdi.
Qadının sözlərinə görə, pəhrizə oturduqdan bir neçə gün sonra o, özünü xeyli gümrah hiss etməyə başlayıb.
Qan qruplara görə pəhrizə əsasən 1-ci qan qrupu olanlar daha çox zülali məhsullara (ət, toyuq, balıq) və tərəvəzlərə üstünlük verməli, dənli bitkilər (buğda, çovdar, yulaf yarması), paxlalılar (noxud, lobya, mərci), kələm (istənilən növlər) və süd məhsullarının istehlakını minimuma azaltmalıdır.
3-cu qan qrupu olanlar həm süd, həm də ət məhsullarını (toyuq ətindən başqa), meyvə-tərəvəz yeyə bilər. Onlar dəniz məhsulları, buğda, pomidor, zeytun, çərəzlər (xüsusilə araxis), qarğıdalı və mərcidən imtina etməlidir.
4-cu qan qrupu olanlar soya məhsulları (xüsusilə tofu), süd məhsulları, balıq və dəniz məhsulları, düyü, yaşıl tərəvəz və meyvələr, giləmeyvələrə üstünlük verməli, ət və ət məhsulları, buğda, göbələk, qoz, lobya, qarabaşaq, portağal, xurma, banan, nar kimi məhsullardan imtina etməlidir.
Bu pəhrizin müəllifi amerikalı həkim-naturopat Piter D'Adamo. Metodika mütəxəssislər tərəfindən tənqid olunsa da, bir çox tanınmışlar bu pəhrizdən istifadə edib və məmnun qalıb.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1637 Tarix: 18 oktyabr 2021
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
COVID-19-un beynimizə uzunmüddətli təsiri
COVID-19 keçirən insanlar onun mənfi nəticələrini illərlə hiss edə bilərlər. xarici mediaya istinadla bildirir ki, Liverpul Universiteti, London Kral Kolleci və Kembric Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, COVID-19 insan beyninə uzunmüddətli mənfi təsir göstərir. Araşdırmaya görə, ağır formad
30 noyabrÇipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. Qaynarinfo xəbər verir ki, "Parade" nəşri üçün danışan kardioloqlar xəstələrinə uzaq durmağı tövsiyə etdiklər
8 dekabrTurşunun faydaları nədir?
Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifadə olunması tövsiyə olunur. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, turşunun qid
7 dekabrSoyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır
Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərinə görə, soyuq havada bədən daha çox susuzlaşır. Bunun əsa
7 dekabrQış aylarında göz quruluğu və infeksiyalar artır - Həkimdən xəbərdarlıq
Qış aylarının başlaması ilə soyuq hava, külək və qapalı məkanlarda yaranan quru mühit göz sağlamlığına mənfi təsir göstərməyə başlayıb. türk mediasına istinadən xəbər verir ki, göz xəstəlikləri üzrə mütəxəssis, Dr.Faik Engin Azman bu dövrdə göz quruluğu, infeksiyalar və rəqəmsal ekran istifadəsi il
15 dekabr20 günlük stress ömrü 10 saat qısaldır - Psixoloq
Stress hormonal sistemi aktivləşdirir və müxtəlif orqanlarda uzunmüddətli pozuntular yaradır. Uzun sürən daxili gərginlik psixosomatik xəstəliklərin yaranmasına şərait yaradır. Bu xəstəliklərə yüksək təzyiq. Mədə və onikibarmaq bağırsağın yara xəstəliyi. Astma. Artrit. Dermatoloji problemlər. Hətta ikinc
30 noyabrHəkimlər niyə qadınlara günəbaxan tumu yeməyi məsləhət görür?
Günəbaxan tumları zülal, faydalı yağlar, lif və vitaminlərlə zəngindir və orqanizmə müsbət təsir göstərir. Onlar sadəcə rahat qəlyanaltı və ya salatlara əlavə deyil, əslində dəyəri çox zaman yetərincə qiymətləndirilməyən tam qidalı məhsuldur. Günəbaxan tumlarını həqiqətən dəyərli edən nədir?. xəbər veri
14 dekabrGərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır
Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qida maddələrinin azlığı adətən gözə çarpan simptomlarla özünü göstərmir". Eksperti
7 dekabr