Təbii kərə yağını saxtasından necə ayırd edək? - Sadə üsullar

Təbii kərə yağını saxtasından necə ayırd edək? - Sadə üsullarSaxta süd məhsullarının əksəriyyətini kərə yağı təşkil edir.

BAKU.WS Rusiya KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyalı mütəxəssis Alexander Brazhko açıqlayıb.

Onun sözlərinə görə, cinayətkarlar hətta laboratoriyalarda belə müəyyən edilə bilməyən piy kütlələri yaratmağı öyrəniblər. Mütəxəssis qeyd edib ki, yağ seçərkən bəzi məqamlara diqqət yetirilməlidir.

"Heç bir halda əvvəllər tanış olmadığınız məhsulu, yəni yeni naməlum qablaşmada olan məhsulu almamalısınız. Siz həmçinin orta qiymət seqmentində məhsullar almalısınız. Məhsulları qablaşdırıcıdan deyil, birbaşa istehsalçıdan almağa çalışın".

Brazhko həmçinin ailə və dostların məsləhətlərinə qulaq asmağı tövsiyə edib. Onun sözlərinə görə, intuisiyaya, hisslərə, təcrübəyə və zövqə üz tutmaq lazımdır.

Xatırladaq ki, saxta kərə yağı ilə təbii kərə yağını ayırd etmək üçün başqa bir neçə sadə üsuldan istifadə edə bilərsiniz. Bu üsullar həm ev şəraitində, həm də bazarda məhsul alarkən sizə kömək edə bilər.

Duyğu orqanları ilə yoxlama (Dad, qoxu və görünüş)

Rəng: Təbii kərə yağı açıq sarı və ya krem rəngində olur. Rəngi bərabər paylanır. Saxta yağlar çox parlaq sarı və ya qeyri-təbii rəngdə ola bilər.

Qoxu: Təbii kərə yağının xoş, süd və qaymaq qoxusu olur. Saxta yağ isə ya heç qoxusuzdur, ya da margarinə bənzər süni qoxuya malikdir.

Dad: Təbii kərə yağı ağızda tez əriyir və süd dadı verir. Saxta yağ isə ağızda süni dad buraxır, bəzən plastik və ya acımtıl ləzzət hiss olunur.

Ərimə testi (İsti su testi)

Necə edilir: Bir stəkan isti su götürün və içinə kiçik bir parça kərə yağı atın.

Təbii kərə yağı dərhal əriməyə başlayır, suyun səthində yağlı bir təbəqə yaradır.

Saxta kərə yağı bərabər ərimir, suyun üzərində və ya dibində topa-topa qalır. Bəzən bulanıq bir görünüş yaradır.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1807   Tarix: 11 fevral 2025  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. Qaynarinfo xəbər verir ki, "Parade" nəşri üçün danışan kardioloqlar xəstələrinə uzaq durmağı tövsiyə etdiklər

8 dekabr
.

Bu şokoladı şəkər xəstələri də yeyə bilər

Hər yaşda insanın istifadə etdiyi şokolad mütəxəssislər tərəfindən çox da tövsiyə edilmir, lakin təmiz kakaodan hazırlanan tünd şokoladın sağlamlığa faydaları diqqət çəkir. Tərkibində şəkər və ya əlavələr olmayan tünd şokoladın antioksidant xüsusiyyəti kimi bir çox faydası var. "Qafqazinfo"

13 dekabr
.

Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim

Bahalı diş fırçaları düşündüyünüz qədər fərq yaratmır. xəbər verir ki, bunu hollandiyalı stomatoloq parodontoloq Tima Tomassenin deyib. Alim müxtəlif klinik tədqiqatları müqayisə edərək adi və elektrikli fırçaların təsirini və fırçalama müddətinin dişlərə təsirini araşdırıb. Bu barədə Amsterdam Universitet

6 dekabr
.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifadə olunması tövsiyə olunur. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, turşunun qid

7 dekabr
.

Portağalın gizli gücü ortaya çıxdı: Tərkibində elə şeylər var ki...

Əksər insanlar üçün portağal suyu sadəcə adi içkidir. Lakin aparılan tədqiqatlar göstərir ki, bu içki susuzluğu aradan qaldırmaqdan daha çox faydaya malikdir. Bununla bağlı araşdırmanı "Medical Xpress" nəşri dərc edib. Araşdırma, portağal suyunun müntəzəm istehlakının immun hüceyrələrimizdək

6 dekabr
.

Çox öskürmək ziyandır

Son günlər yayılan qrip xəstəliyi şiddətli öskürəyin yayılmasına səbəb olub. Axşam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər küncüdün öskürəyə müsbət təsir etdiyini açıqlayıb. O, immun hüceyrələrini artırır. E, C və B qrupu vitaminləri ilə çox zəngin olan küncüt güclü zülal qaynağıdır. Onun tərkibində çoxlu lif

3 dekabr
.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratması kimi yan təsirləri nəzərə alındıqda, qoxu terapiyası daha təhlükəsiz alternati

10 dekabr
.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qida maddələrinin azlığı adətən gözə çarpan simptomlarla özünü göstərmir". Eksperti

7 dekabr
.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatdan sonra on il ərzində qadınların təxminən 10%-i xərçəngin təkrarlanması ilə qarşılaşır

7 dekabr